APF Muntenia - Carti de specialitate

Această carte a apărut datorită pacienților noștri, cărora le mulțumim că ne-au inspirat, ne-au provocat și ne-au mobilizat să demarăm conceperea și finalizarea acestei lucrări. Particparea la programele de educație continuă, având ca formator pe prof. CFM Ioan Gruia și la work-shop-ul desfășurat la Munchen, al cărui formator a fost fizioteraputul Betina Paeth, ne-au deschis orizonturi noi, precum și dorința de a studia tehnicile de facilitare-inhibare aplicabile la pacienții cu afecțiuni neurologice și nu numai.
Dedicăm cartea “Facilitare-Inhibare în kinetoterapie. Ghid practic” tuturor kinetoterapeuților implicați în abordarea patologiilor extrem de dificile care, de cele mai multe ori, ne ridică mari semne de întrebare, având în vedere că mecanismele complexe de reeducare a funcției pierdute, sunt particulare fiecărui individ/pacient, iar individualizarea programelor de kinetoterapie ne pune în dificultate.
Șanșa pe care am avut-o de a întâlni oameni dispuși să ne împărtășească din experiența și cunoștințele lor, precum și experiența proprie, ne-au determinat să abordăm cu responsabilitate realizarea acestui ghid practic, pe care îl considerăm deosebit de util în practica specialiștilor debutanți, cât și a celor cu experiență în domeniu.
De asemenea, ghidul poate fi un punct de plecare pentru studiul facilitării-inhibării în cadrul facultății și specializărilor de kinetoterapie, adresându-se generațiilor tinere pasionate de noile tehnologii, cu scopul completării pregătirii teoretice și practice, a îmbunătățirii experienței profesionale, dincolo de “exercițiul cotidian”și a “transpunerii în cuvinte“ a practicii și maturității lor.
Am conceput această carte și cu gândul la familiile persoanelor cu disabilități, ai căror aparținători pot fi instruiți de către specialistul în kinetoterapie în ceea ce privește aplicarea acestora la domiciliu, iar prin bogăția imaginilor și descrierea clară și concisă a tehnicilor de facilitare/lucru, am încercat să oferim posibilitatea însușirii cu ușurință a acestora.
Definirea termenilor specifici domeniului reeducării prin facilitare-inhibare a fost posibilă prin aprofundarea literaturii de specialitate și are ca scop explicarea și clarificarea lor, pentru evitarea confuziilor, prin adaptarea acestora la specificul limbii române și nu prin traduceri mot-à-mot, fără a avea pretenția epuizării posibilităților de clarificare conceptuală.
Cartea “Facilitare-Inhibare în kinetoterapie. Ghid practic“ oferă o “variantă mobilă“ a tehnicilor de facilitare/lucru (limitate de abilitatea pacientului), lasând imaginația kinetoterapeutului să le combine și să le adapeze (cu respectarea pricipiilor de bază descrise).

Autoarele


 In colectia „Sanatate. Dietetica” a editurii Polirom a aparut un nou volum util atit personalului medical specializat in Kinetoterapie si Recuperare functionala, cit si pacientilor sau membrilor familiilor care ii ingrijesc:

Kinetoterapie. Metodologia pozitionarii si mobilizarii pacientului de Constantin Albu, Tiberiu-Leonard Armbruster si Mihai C. Albu.

 
 

Aparitie carte de specialitate

PREFATA - Infirmitatea motorie cerebrală, această tulburare a mişcării şi posturii însoţită adesea de o deficienţă intelectuală moderată s-a aflat întotdeauna în atenţia specialiştilor în încercarea de a stabili un diagnostic corect cât mai rapid şi a unei strategii terapeutice în măsură să confere subiecţilor o viaţă cât mai apropiată de normal.
» Vezi PREFATA

INTRODUCERE - Această carte apare în urma unei experiente îndelungate în recuperarea copilului cu disabilităti neuromotorii si reprezintă un „crâmpei din viata noastră”, o parte din suferinta si bucuria pacientilor nostri care, alături de noi, au învătat ce este răbdarea si cât de important este rolul lor în acest proces al reeducării terapeutice; este o carte care încearcă să vă aducă informatii cât mai complete despre ce înseamnă abordarea copilului cu Paralizie cerebrală infantilă
» Vezi INTRODUCERE


 

Lansare Carte Prof. univ. dr. Mariana Cordun

» prezentare Prof. univ. dr. Adrian Dragnea

PREFATA - Prin conţinut şi mod de prezentare lucrarea de faţă excede cerinţele unui manual de specialitate pentru studenţii în educaţie fi zică şi sport, kinetoterapie sau medicină, masteranzii în educaţie fizică şi sport, kinetoterapie, elevii şcolii de antrenori etc. şi se apropie de exigenţele unei monografi i de specialitate, indispensabilă celor care îşi clădesc o carieră universitară în sport sau în kinetoterapie. Vezi PREFATA

CUPRINS - VEZI CUPRINS

Cartea poate fi achizitionata de la Secretariatul Facultatii de Kinetoterapie a Universitatii de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti

Info

Joi 15 mai 2014, sub auspiciul ANC și al Ministerului Educației Naționale, la invitația FRAF, s-a desfasurat dezbaterea ”Kinetoterapia - între reglementare europeană și paradigmele domeniului de studiu la care au participat:

Citeste mai mult »


Stimati colegi,

Va reamintim ca in perioada 30 mai - 1 iunie 2014 FRAF organizeaza la Bucuresti programul de educatie continua Reeducare cardio-vasculara. Programul de desfasurare si continutul cursului:

Mai multe detalii
 

Contact corespondenta:

Bucuresti, Str. Slt. Alexandru Borneanu nr. 9

Contul IBAN

RO31BRDE410SV69643254100